Зовсім скоро, а саме у суботу, 7 серпня, у мисливських угіддях підвідомчих підприємств Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства відкривається сезон полювання на пернату дичину.
 
Полювання – це не розвага, а небезпечне заняття, оскільки мисливець використовує вогнепальну зброю. Головною умовою на полюванні є чітке виконання законодавчих правил полювання та сувора дисципліна усіх мисливців. Найважливіше – збереження життя і здоров’я людей. Тому і мисливці, і відпочивальники, які перебувають у лісових й мисливських угіддях мають дотримуватися правил безпеки.
 
Відповідно до ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» мисливці мають право полювати з наступними документами: посвідчення мисливця; контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання на сезон 2020-2021 років з відміткою про сплату державного мита; дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільна картка); відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю; паспорт на собак мисливських порід у разі їх використання під час полювання.
 
Пам’ятайте, що головною умовою безпеки при користуванні мисливською зброєю є міцні знання, чітке виконання правил поводження зі зброєю та сувора дисципліна під час полювання.
 
Вогнепальна мисливська зброя повинна зберігатись в місцях постійного проживання власника в надійних металевих ящиках, що виготовляються промисловістю спеціально для зберігання зброї, в розібраному стані, зі спущеними курками, окремо від бойових припасів. До зброї не повинні мати доступу сторонні та діти.
 
Стрільба і знаходження із зарядженою зброєю в населених пунктах, а також поблизу них, ближче 200 метрів від жилих приміщень, категорично заборонена. Категорично забороняється виїзд мисливців до місця полювання з несправною і незареєстрованою зброєю.
 
Забороняється: наставляти зброю на людину чи домашніх тварин, навіть якщо вона не заряджена; передавати іншим особам, за виключенням перевіряючих осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання, при цьому попередньо перевірити і розрядити її; здійснювати стрілянину без потреби.
 
Поліцейські нагадують громадянам про адміністративну відповідальність за порушення правил полювання, передбачену ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
За інформацією відділ комунікації поліції Сумської області