Звернення депутатів Конотопської районної ради до жителів територіальних громад, суб’єктів господарювання та органів місцевого самоврядування Конотопського району

щодо посилення захисту навколишнього середовища та покращення екологічного стану в районі

Ми, депутати Конотопської районної ради восьмого скликання, стурбовані погіршенням екологічного стану на території району, на який впливають різні негативні фактори, в т.ч. створювані в процесі своєї діяльності як суб’єктами господарювання, так і громадянами (наслідки безвідповідальної виробничої та побутової діяльності, як суб’єктів господарювання, так і громадян).

З метою захисту навколишнього середовища та покращення екологічного стану в районі, пропонуємо суб’єктам господарювання, жителям територіальних громад та органам місцевого самоврядування, які представляють інтереси громад не допускати дій, які шкодять екологічному стану довкілля в районі:

1.Не допускати незаконного розорювання луків, вирубування зелених насаджень, застосування шкідливих довкіллю пестицидів та інших хімікатів.

2.Обмежити використання при проведенні будь-яких заходів (святкових, ритуальних тощо) штучних квітів виготовлених із полімерних матеріалів та паперу, які під дією кліматичних факторів в процесі розпаду виділяють отруйні речовини в атмосферу. Не допускати спалення таких предметів, викидання їх у водойми, в лісові посадки, не закопувати залишки штучних квітів та інших подібних виробів та вжити заходів по очищенню кладовищ і цвинтарів від вищевказаних предметів.

3.Здійснювати контроль за цільовим використанням земель сільськогосподарського призначення, видобуванням корисних копалин (пісок, торф, крейда), незаконною вирубкою зелених насаджень.