Голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ зустрівся з учасниками Ігор ХХХІІ Олімпіади 2020 року у м. Токіо та їх тренерами

«Ми пишаємося вами та щиро дякуємо за вашу працю, великий професіоналізм та за те, що ви відстоювали честь України та нашої області, зокрема, на міжнародній спортивній арені. Це велика командна робота спортсменів, тренерів. І якщо кожен на своєму робочому місці ставитиметься до своєї роботи так, як ставитесь ви, то наша Україна буде процвітати,– сказав Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ.– Бажаю всім вам міцного здоров’я, наполегливості, наснаги та удачі для підкорення спортивних висот».

Також голова облдержадміністрації відмітив, що одним із завдань Сумської облдержадміністрації на сьогодні є підтримка спортивної галузі талановитої молоді. Тому на часі розбудова спортивної інфраструктури. В умовах обмеженості бюджету необхідно об’єднати зусилля обласної, місцевої влади, Федерації спорту, представників Національного олімпійського комітету та визначитися з пріоритетними напрямками розвитку спорту та об’єктів фінансування.

До привітань олімпійців долучився перший заступник голови Сумської обласної ради Олександр СТРЕЛЬЧЕНКО: «Немає такого спортсмена, який би не мріяв взяти участь в Олімпіаді. Для цього потрібно докласти багато зусиль, довгі роки тренувань та неймовірну силу волі. Я бажаю вам не зупинятися на досягнутому із наступних Олімпійських ігор повернутися з медалями».

Начальник управління молоді та спорту Сумської облдержадміністрації Євген ПОХОДНЯ привітав спортсменів та подякував всім за наполегливу працю: «Ви – гордість Сумщини».

Подяками голови облдержадміністрації та грошовими сертифікатами від обласної влади за вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури та спорту, досягнення високих спортивних результатів, відданість справі були відзначені два легкоатлети – майстер спорту України з легкої атлетики Олександр ПОГОРІЛКО і майстер спорту України міжнародного класу Ігор МУСІЄНКО, а також спортсмен зі стрільби з лука, майстер спорту України міжнародного класу Олексій ГУНБІН.

Також подяки голови облдержадміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури та спорту, багаторічну плідну професійну діяльність, відданість справі, підготовку спортсменів високого класу отримали тренери спортсменів. Це тренер-викладач зі стрільби з лука Євгеній ГАРКУША, тренер-викладач з легкої атлетики Дмитро КОРНІЄНКО Сумської обласної школи вищої спортивної майстерності та тренери-викладачі з легкої атлетики Олег БІЛОДІД і Світлана КОРЖ Сумської обласної ДЮСШ.

Олександр Погорілко поділився своїми враженнями від Олімпіади: «Мені дуже сподобалось. Звісно, підготовка до змагань займає багато часу та сил. Сподіваюсь це не останні мої змагання. Планую поборотися за нагороду і на наступних Олімпійських іграх».

«Дуже сподобалась атмосфера, дружній колектив та колосальна підтримка, дуже приємно відчувати, що ти робиш спільну справу»,– додав Олексій Гунбін.

Довідково. У період з 23 липня до 08 серпня 2021 року у місті Токіо проходили Ігри ХХХІІ Олімпіади 2020 року, які мали відбутися з 24 липня до 09 серпня минулого року, але через всесвітню пандемію були перенесені на 2021 рік.

Під час Олімпіади було розіграно 339 комплектів нагород у 33 видах спорту. Україна була представлена 157 олімпійцями у 25 видах спорту (30 дисциплінах).

Сумську область представляли три спортсмени, з яких два легкоатлети – майстер спорту України з легкої атлетики Олександр Погорілког(тренери – Олег Білодід і Світлана Корж) і майстер спорту України міжнародного класу Ігор Мусієнко (тренер Дмитро Корнієнко), а також спортсмен зі стрільби з лука, майстер спорту України міжнародного класу Олексій Гунбін (тренер – Євгеній Гаркуша).