За сприяння голови Сумської обласної державної адміністрації Дмитра ЖИВИЦЬКОГО на території Попівської сільської ради реалізовано соціальний проєкт, започаткований Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ, «Активні парки – локації здорової України».
 
- Локація розташована на території ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний» та уже готова до надання відповідних послуг усім охочим. Наповнення активного парку найпростіше, що дозволить кожному самостійно займатися спортом за допомогою онлайн-завдань – у будь-який день та час доби, - зазначає очільник громади Анатолій БОЯРЧУК.
 
«Активний парк» передбачає наявність шести елементів: «шведську» стінку, комплекс турніків/гімнастичних брусів, лавку для виконання динамічних вправ, сходинки та зону (вільний простір) для створення координаційної лінії.
 
Кожен із цих елементів буде позначений QR-кодом з можливістю переходу на спеціальний сайт з відеоуроками.
 
Для цього достатньо за допомоги смартфона сканувати QR-код, розміщений поруч з елементом, та обрати рівень складності вправ, що відкриється на сайті. Завдяки онлайн завданням відбувається спортивне заняття з віртуальним тренером.
 
Комплекс розроблених вправ спрямований на розвиток основних рухових якостей: загальна витривалість, сила, спритність, координація, гнучкість, швидкість.