У рамках відзначення 30-ї річниці незалежності України за ініціативи Попівської сільської ради та людей, яких об'єднує любов до історії, автомобілів, швидкості та пригод відбувся пробіг ретро-автомобілів.
 
У патріотичній автоакції взяло участь 11 раритетних авто. Серед них марки автомобілів - ВОЛГА, ЗАПОРОЖЕЦЬ, МЕРСЕДЕС, ЖИГУЛІ, мотоцикол ІЖ 60-80 років випуску.
 
Маршрут автопробігу стартував з історичного місця, де проходили події переможної Конотопської битви с.Шаповалівка. У кожному населеному пункті, визначеному маршрутом учасники пробігу зупинялися біля пам’ятних місць, де ушановували пам’ять земляків покладанням квітів, знайомилися з історією рідного краю, спілкувалися з місцевими жителями та поціновувачами ретро автомобілів, школярами, ветеранами Другої світової війни, учасниками художньої самодіяльності, майстрами декоративно-ужиткового мистецтва.
 
Загалом, колоною автомобілі проїхали майже 120 кілометрів через села Соснівка, Малий Самбір, Великий Самбір, Дептівка, Кошари, Михайло-Ганнівка, Юрівка, Пекарі, Карабутове та фінішували у с.Шевченкове.
 
Вітали учасників автоакції та супроводжували по маршруту Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК, його заступник Тетяна ШЕРУДИЛО, заступник голови Конотопської районної ради Олексій БОЙЧЕНКО.
 
Слід відзначити активну участь керівників сільськогосподарських підприємств громади, депутатів сільської ради та старост в організації заїзду.
 
Очільник громади подякував учасникам пробігу за підтримку ідеї відзначення 30-ї річниці незалежності країни та відзначив, що такий захід проходить у громаді вперше і його головною метою є – вивчення історії рідного краю, адже у процесі цього заїзду поставлені в першу чергу історичні завдання і звичайно ж, демонстрація краси ретро-авто.
 
На світлинах - перебування учасників автопробігу в с.Шаповалівка.