14 серпня, у свято першого медового Спасу або Маковія, День села відсвяткувало мальовниче село Чорноплатове.
 
Жителів населеного пункту привітали Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК та його заступник Тетяна ШЕРУДИЛО.
 
- Вітаю кожного жителя з днем народження вашої малої батьківщини. Хочу сказати всім велике спасибі, тому що саме завдяки вам, жителям, які люблять своє село і працюють заради його благополуччя, воно живе та розвивається. Радує, що тут народжуються діти, і зараз на святі я бачу багато молоді. Викликає повагу, що тут працюють підприємства, які допомагають соціально-культурній сфері села. Ваша щоденна праця, відданість і любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу. Спасибі старшому поколінню за те, що передаєте свій безцінний досвід молоді. Спасибі молоді, яка вирішила залишитися і розвивати село. Хочу побажати вам і надалі любити своє село. Нехай буде у всіх достаток, здоров'я, благополуччя, - сказав у своєму привітанні очільник громади.
 
До привітань долучились староста населених пунктів Присеймів’я, Озаричі, Нове, Чорноплатове, Калишенкове, Мар’янівка та селища Залізничне Ольга ПОДОБРІЙ та депутати сільської ради.
 
Слова шани та подяки лунали на адресу довгожителів, чия мудрість та життєвий досвід, нині допомагають молодому поколінню відроджувати рідне село та підтримувати славетні традиції свого народу. Привітали на святі й найменших жителів села, матерів-героїнь, місцевих умільців. Віддали данину шани та поваги місцевим афганцям та чорнобильцям, подякували учасникам АТО/ООС.
 
На святі відзначили місцевих підприємців, які долучились до організації свята - генерального директор ТОВ «Харчовик» Сергія СТЕПАНОВА, ТОВ «ЮНЕК» Бориса ТРІМУ, ТОВ «ДІАМАНТ-АГРО» Володимира ГАНЖУ, які щиро люблять свою землю, земляків та завжди готові допомогти у проведенні будь-яких заходів.
 
Урочистості були насичені змістовною концертною програмою, яку підготували місцеві аматори сцени.
 
Заряд позитивної енергії, святкова та по-домашньому затишна атмосфера панувала на святі до пізнього вечора.
 
Фото: https://www.facebook.com/%D0%9F%D0%BE%D0%BF%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0-107080327931593/photos/pcb.248501253789499/248500837122874