Головна особливість нового, вже 5-го етапу вакцинації від COVID-19 полягає в тому, що кожен українець, старший 18-ти річного віку, незважаючи на належність до групи професійного або медичного ризику, може зробити щеплення та захистити себе від цієї хвороби. Для цього потрібно лише визначитись з найближчим зручним для вас пунктом щеплення чи центром масової вакцинації.
 
За інформацією КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Попівської сільської ради на базі закладу діє 5 пунктів щеплень від COVID-19 в амбулаторіях сіл Попівка, Вирівка, Великий Самбір, Соснівка, Пекарі, де працюють 5 лікарів та 12 медичних сестер, які пройшли тренінг щодо правил організації і техніки проведення щеплень від COVID-19 та надання невідкладної допомоги в разі розвитку післявакцинальних реакцій.
 
Станом на 16.08.2021 року працівниками закладу проведено 1 961 щеплення, із них одну дозу отримало – 1265 осіб, дві - 696.
 
Наразі у пунктах щеплень є в наявності вакцини AstraZeneca (Covishield), Pfizer-BioNTech, CoronaVac. Усі вакцини, схвалені для використання ВООЗ, мають високу ефективність у запобіганні важкому перебігу захворювання на COVID-19, госпіталізації і смерті.
 
Запрошуємо населення Попівської громади вакцинуватися проти вірусу SARS-CoV-2. Вкотре нагадуємо, єдиний спосіб контролювати хворобу - це сформувати колективний імунітет, який досягається масовою вакцинацією.
 
Бажаємо здоров’я!