19 серпня, на свято Преображення Господнього (Яблучного Спаса)  у селі Кузьки відбулося святкування Дня села, яке вперше відбувається у новому форматі – у складі Попівської сільської ради.

Привітати жителів та гостей села зі святом, на гостини завітав сільський голова Анатолій БОЯРЧУК. Анатолій Васильович побажав подальшого розвитку та примноження здобутків села та зазначив, що найбільшим здобутком будь-якого села чи селища, є перш за все його жителі – працелюбні, добрі та чесні люди, а такими є жителі села Кузьки.

До привітань долучились заступник голови Конотопської районної ради Андрій ЯРОВИЙ, староста  сіл Кузьки, Гути, Жолдаки, Новоселівка, Раки Ігор НОВІКОВ, депутати сільської ради та представники ТОВ «БІО ЛАТ», які закупили футбольну форму для місцевої команди «Сейм» та урочисто вручили її учасникам команди.

На святі ушановували та вручали подарунки наймолодшим і найстаршим жителям села, майбутнім першокласникам, багатодітним родинам, матерям-героїням, працівникам соціальної сфери, поштового відділення, медикам,  продавцям, педагогам і вихователям, іменинникам, ровесникам незалежності України, спортсменам, ветерану.

Згадали добрими словами воїнів-афганців, учасників АТО, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Присутні ушанували пам’ять про учасників Другої світової війни та поклали корзини квітів до Меморіалу Слави.

Багато теплих слів сказано на адресу людей, які своєю працею розвивають село, спонсорів – генерального директора ТОВ «БІО ЛАТ» Тетяни Федоренко, директорів ТОВ «Батьківщина» Бориса Кутіля, ТОВ «Юнек» Бориса Тріми, керівника фермерського господарства Володимира Твірітінова, приватного підприємця Григорія Козлова, небайдужих громадян Тетяни Чернявської та Володимира Саєнка.

Позитивні емоції подарували глядачам учасники художньої самодіяльності Кузьківського сільського будинку культури-філії.

Для маленьких відвідувачів заходу було організоване окреме цікаве і насичене дозвілля. Діти досхочу стрибали на «батутах», каталися на поні, ласували попкорном та солодкою ватою. Особливу радість дітлахам принесло «бульбашкове шоу». Усі бажаючі могли придбати сувенірну продукцію у «Сувенірній лавці».

Під відкритим небом проходило народне гуляння, де всі бажаючі мали змогу посмакувати смачним кулішем та рибною юшкою, а також запашним короваєм від кузьківців та ТОВ «БІОЛАТ».