19 серпня жителі села Попівка зібралися разом, однією дружньою родиною щоб відсвяткувати одне з найбільших хліборобських свят – Преображення Господнє або Яблучний Спас.
 
На святкування завітало і чимало гостей, які теплими словами звернулися до присутніх. Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК подякував тим людям, які небайдужі до проблем громади, беруть активну участь у житті села та побажали селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту його жителям.
 
Незалежній Україні нині виповнюється 30 років. Тому на святі привітали тих, хто народився у знаменний серпень 1991 року та є ровесниками незалежності України – Руслану Карпенко, Юрія Воскобойника, учасника АТО Вячеслава Юрченка та подружжя, які йдуть поруч по життю 30 років - Олега та Ілону Банько, Олександра та Олену Салогуб.
 
Кожен зміг знайти собі заняття до душі. На території проведення заходу оформлені тематичні фотозони, де усі бажаючі могли сфотографуватися на згадку, долучитись до «фотосушки», показавши свої фотографії та забрати чужі, що вже “просушились” і стали до вподоби, поринути у теплу й унікальну атмосферу рідної історії, де вдало поєднались минуле та сучасність переглянувши експозиції музею історії села Попівка, пересвідчитись настільки гарним є цьогорічний урожай у Попівці на виставці «А у мене на городі» та залишити свої побажання щодо проведення свята на наступний рік на «Дереві побажань».
 
Любителі спорту змагалися у спритності під час спортивних змагань «Спортивна родина – щаслива дитина» та взяли участь у спортивному флешмобі.
 
Змістовну, насичену концертну програму підготували аматори сцени Попівського сільського будинку культури-філії КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту».
 
Жителі села та гості посмакували яблуками, пиріжками, медом. Ті, хто давно не бачилися, розпитували одне одного про життя-буття, ділилися сімейними новинами. Водночас з цікавим сценічним дійством відбувалися народні гуляння, проводилися розваги для дітей, велася жвава торгівля різноманітними смаколиками й сувенірами, була представлена виставка умільців, жителі та гості смакували смачним кулешем, який приготував Леонід Сидоренко.
 
Дякуємо усім хто долучився до організації заходу, а саме – ФГ "Міщенко-Агро", орендарям – Миколі Кірієвському та Ігорю Буднику, ДП "Попівський експериментальний завод", працівникам торгівлі, соціально-культурної сфери, небайдужим жителям.
 
Маємо сподівання, що підприємство «Грант» (орендар земель) також долучиться до благородної і корисної справи нашої громади.
 
Завершилося свято вечором спогадів і ностальгії, дискотекою 80-х «золотих» та 90-х років.