Аби зберегти врожай зернових без втрат, які може заподіяти вогонь, потрібен суворий контроль за дотриманням протипожежних вимог. З огляду на це, співробітники Конотопського районного Управління ГУ ДСНС провели рейд на території Попівської сільської ради в місцях збирання, переробки та зберігання зернових.

Під час даного заходу, рятувальниками основна увага приділялась забезпеченню зернозбиральної та задіяної техніки сертифікованими первинними засобами пожежогасіння, наявності на них іскрогасників та заземлюючих пристроїв.

Надзвичайники провели з аграріями протипожежні інструктажі, вручили пам'ятки щодо забезпечення пожежної безпеки під час жнив, нагадали алгоритм дій у разі виникнення загорання та наголосили на забороні випалювання стерні та післяжнивних залишків. Слід зазначити, що в перевірених господарствах усі задіяні на жнивах працівники пройшли інструктажі з питань пожежної безпеки.

Керівництвом сільгосппідприємств вживаються всі необхідні протипожежні заходи, що в свою чергу дозволить зберегти новий врожай від вогню.