Сонячного суботнього дня, 21 серпня жителі села Мельня відсвяткували День села.
 
На свято завітали не лише односельці, а й гості з інших сіл на чолі з сільським головою Анатолієм БОЯРЧУКОМ, щоб разом відсвяткувати важливе для села свято.
 
Очільник громади у своїх словах вітання відзначив, що без жителів цієї території, їх щоденної праці, прагнення до розвитку та любові до рідної землі не можливе існування села.
 
До привітань долучилися керуючий відділенням «Північне» ТОВ «Діамант Агро» Володимир ГАНЖА та староста сіл Присеймів’я, Озаричі, Нове, Чорноплатове, Калишенкове, Мар’янівка та селища Залізничне Ольга ПОДОБРІЙ.
 
За сценарієм свята увага була приділена всім категоріям жителів села. Так, привітали найстаршу жительку, ювілярів, ровесників незалежності, найменших жителів, багатодітні родини, подружні пари, воїнів АТО, строкової служби. Згадали людей, які прославили його на всю Україну.
 
Родзинкою заходу стали відеовітання від мельнян, які мешкають в Італії, Швеції, Німеччині.
 
Слова щирої вдячності лунали на адресу небайдужих людей, завдяки яким живе село - керівника підрозділу ТОВ «Діамант Агро» Володимира ГАНЖІ, який завжди допомагає в вирішенні проблем села, працівників підприємства, небайдужих жителів та маленьких помічників.
 
Мельня славиться й людьми, які вміють творити дива своїми руками. На святі були представлені вироби умільців - Лізи Гарбузової, яка створює дивовижні іграшки з резиночок та майстрині Галини Бурмаки - «дизайнерські» сумки якої вже є в багатьох односельців.
 
Жителі та гості села мали змогу також ознайомитись з виставкою книжок, де представлено книгу «Факел життя», автором якої є їх землячка Світлана Олександрівна Тарасенко (псевдонім Лана Вайт).
 
Також були підбиті підсумки конкурсу дитячого малюнка «Я люблю Мельню», з роботами присутні ознайомитись при вході до зали.
 
Слова подяки лунали й на адресу спонсорів свята, які допомогли в проведенні Дня села - в.о. директора ТОВ «Діамант Агро» Ігоря Ткачука, керівника підрозділу ТОВ «Діамант Агро» Володимира ГАНЖІ, в.о. директора ТОВ «Юнек» Бориса Тріми, директора агрофірми «Харчовик» Сергія Степанова, директора ПП «Агроспаське» Олександра Мороза, небайдужих людей - Олександра Галайби, Олександра Ганжі, Миколи Волимерець, Сергія і Галини Таран, Бориса Бутурліма, Сергія Бурмаки.
 
Своїми піснями звеселяли душу аматори сцени Попівського, Чорноплатівського сільських будинків культури-філій. Яскраві та незабутні враження дарували учасники художньої самодіяльності Мельнянського об'єкту дозвіллєвої роботи.
 
Усіх пригощали смачним кулешем. Маленькі відвідувачі свята досхочу стрибали на батутах та ласували попкорном.
 
Село Мельня красиве і квітуче. Але справжньою його окрасою є люди. Ми щодня бачимо їх, вони живуть поруч - скромні і працьовиті. Вони не звикли до слави, але їх щоденна праця життя – то джерело людської мудрості і самовідданості. Честь і хвала людям, що своєю працею прославили Мельню і продовжують надалі жити і працювати в селі.