28 серпня у Попівській громаді відбулися заходи із вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
 
Під час проведення АТО наша громада втратила кращих своїх синів - Віталія ПАРФЕНЕНКА та Олексія ГЕРГЕЛЯ. Їхні імена назавжди з нами, у нашій пам’яті.
 
До пам’ятних знаків учасникам АТО в с.Шаповалівка та в с.Юрівка та могил Героїв разом з рідними загиблих захисників покладено квіти. Низький уклін рідним і близьким загиблих воїнів. Немає слів, які б втішили ці родини у горі.
 
Пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, вшановано хвилиною мовчання.
 
У центральній бібліотеці-філії КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту» та сільських бібліотеках Попівської сільської ради розгорнуто книжкову виставку «Наш спокій – ціна їхніх життів», на якій представлені твори сучасних українських письменників: «Іловайський щоденник», «Війна якої не було. Хроніка Іловайської трагедії» Романа Зіненка, «На щиті. Спогади родин загиблих воїнів. Іловайськ» Ірини Вовк, «Блокпост» Бориса Гуменюка та інші.