В умовах реформування медичного обслуговування актуальним є питання впровадження телемедицини. Лікарі вже навчаються працювати по-новому. Сьогодні, 28 грудня, відбувся перший навчальний семінар для сімейних лікарів з практичного застосування сучасних телемедичних технологій.

Як зазначила головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Лариса КОВТУН, телемедицина стає все більш актуальним засобом медичного обслуговування людей для первинної і вторинної медичної допомоги, як один із важливих методів підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості.

Найближчим часом в медичних закладах планується впровадження телемедицини, що надасть сільським мешканцям доступ до отримання консультацій  у найкращих обласних лікарів. У першу чергу - до спеціалістів, які надають медичні послуги з серцево-судинних захворювань.

Діагностика, консультації, моніторинг стану пацієнтів та обмін даними медичних досліджень проводитиметься через телекомунікаційні засоби.

Сімейні лікарі отримають можливість проводити дослідження на місці, оперативно передавати  інформацію про стан здоров'я пацієнта та  за потреби до встановлення діагнозу й призначення лікування замовляти консультації досвідчених фахівців Сумської центральної районної лікарні, Сумського кардіологічного диспансеру, Сумської обласної клінічної лікарні.

До впровадження телемедицини багато хто ставиться скептично, але факт залишається фактом – це крок вперед, для покращення якості медичного обслуговування населення.

134193879 406047847402225 1321354956421334518 n