Шановні громадяни!

          З вересня 2021 року вивезення твердих побутових відходів на території населених пунктів буде здійснюватись на платній основі. З метою зменшення впливу твердих побутових відходів на довкілля, покращення санітарного стану населених пунктів та поліпшення епідеміологічного благополуччя населення, просимо  мешканців громади, які ще не підписали заяву-замовлення про приєднання до публічного договору  про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області, звернутися до старости  населеного пункту з паспортом громадянина України (ксерокопія), ідентифікаційним номером (ксерокопія).

            Вартість послуги становить 17.77 коп. з однієї особи на місяць. Кількість вивозів – 2 рази, 1 мішок за один раз. Оплата здійснюється після підписання заяви-замовлення на вивезення твердих побутових відходів.  Вивезення твердих побутових відходів проводитиметься відповідно графіку для кожного населеного пункту окремо.

            Відповідно до рішення десятої сесії восьмого скликання Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області від 12.05.2021 р. «Про затвердження Правил благоустрою населених пунктів», при виявленні фактів порушення благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і, на підставі яких, буде відкриватись адміністративне провадження. Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, на громадян-суб’єктів підприємницької діяльності  - від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.