10 вересня 2021 року Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК взяв участь у нараді з питань проведення вакцинальної кампанії під головування заступника голови Сумської облдержадміністрації Вячеслава ПЕЧЕНЕНКА.
 
Під час наради наголошено на необхідності активізації вакцинальної кампанії, проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності щеплення проти COVID-19, а особливо серед педагогічних колективів, адже школи не мають стати місцем поширення коронавірусної інфекції.
 
Вячеслав Печененко зазначив, що з наступного тижня більшість шкіл та дитячих садочків області можуть бути закриті на карантин та перейти на віддалене навчання. Це буде зроблено у тих навчальних закладах, де мінімум 80% працівників не будуть щеплені хоча б першою дозою вакцини. Така ситуація складається не дивлячись на щоденні нагадування та роз'яснення з боку Міністерства охорони здоров’я України та Сумської облдержадміністрації через погану організацію процесу вакцинації освітян головами громад та керівниками самих закладів.
 
Довідково: У Попівській громаді працівники соціальної сфери вакциновані стовідсотково, медичні працівники вакциновані на 96%, працівники закладів освіти – на 89%. На даний час вакцинація продовжується.