Цими вихідними у селах Пекарі, Шевченкове та Карабутове Попівської сільської ради відзначили дні села. День села – це свято єднання. Саме в такі моменти пробуджується у серцях любов до своєї малої Батьківщини, ми сповнюємося відчуттям єдиної родини.
 
Заходи розпочалися з покладання квітів до Меморіалів Слави з нагоди 78-ї річниці визволення сіл від нацистських окупантів та вшанування пам’яті воїнів-визволителів.
 
Щирі слова привітань лунали від Попівського сільського голови Анатолія БОЯРЧУКА, його заступника Тетяни ШЕРУДИЛО, секретаря ради Валентини МАЛІГОН, заступника голови Конотопської районної ради Олексія БОЙЧЕНКА, старост населених пунктів, керівників підприємств.
 
Під час проведення свят відзначалися найстаріші жителі, наймолодші, першокласники, багатодітні сім’ї, вересневі ювіляри тощо.
 
Надзвичайно цікавою та насиченою була культурно-масова програма. Найщиріші пісенні дарунки присутнім дарували аматори художньої самодіяльності Попівської громади, а також оркестру 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського, зачаровуючи всіх своїми виступами.
 
Продовжилось святкування народними гуляннями з кулешем та шашликами, спортивними змаганнями. Для наймолодших жителів та гостей села працювали дитячі атракціони та батути.
 
Такі заходи об'єднують жителів, наповнюють серця гордістю за рідну землю, за талановитих та працьовитих людей, які тут живуть.Тож нехай і надалі процвітають наші села. Народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку.