13 вересня жителі сіл Кошари та Дептівка відзначили Дні села.

          Заходи розпочалися з покладання квітів до Меморіалів Слави з нагоди 78-ї річниці визволення сіл  від нацистських окупантів та вшанування пам’яті воїнів-визволителів.

          День села – це свято всіх, хто тут народився і виріс, проживає, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди. Цей день пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади. А цю історію люди творять щоденною тяжкою працею. Адже життя на селі щодня ставить перед ними багато непростих завдань, які потребують вирішення. І щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.

          Щирі слова привітань зі святом лунали цього дня від очільника громади Анатолія БОЯРЧУКА, його заступника Тетяни ШЕРУДИЛО, заступника голови Конотопської районної ради Андрія ЯРОВОГО, старост населених пунктів.

Яскраве оформлення сцени, цікаві й неповторні виставки виробів народних умільців, тематичне музичне оформлення створили піднесено-урочисту атмосферу.

Веселий настрій задавала чудова концертна програма творчих колективів  та окремих виконавців. Особливою окрасою концертів були виступи оркестру 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського.

У рамках святкування Дня села Дептівка відбувся турнір з волейболу на Кубок «Пам’яті воїна-інтернаціоналіста Віталія Назаренка», участь у якому взяли  команди з с.Малий Самбір (І місце), с.Великий Самбір (ІІ місце) та с.Дептівка (ІІІ місце).

          Приємно, що під час проведення свят були відзначені найстаріші жителі села, наймолодші, багатодітні сім’ї та сім’ї, які відзначили золоті весілля.

          Для наймолодших жителів та гостей працювали дитячі атракціони та батути. Усі бажаючі могли посмакувати різноманітними смаколиками.

          Сільське свято вдалося на славу й запам'яталося яскравістю барв та душевним теплом, завдяки чому всі ще раз переконалися в тому, що сільські мешканці вміють не тільки плідно працювати, але й весело розважатися.

Отож, залишається побажати нашій громаді й надалі такої згуртованості, яку проявили під час святкування Днів села у кожному населеному пункті.