anatoliyVasiliovichNOVA

Напередодні Нового року "Сільські горизонти" звернулись до новообраного Попівського сільського голови Анатолія Васильовича БОЯРЧУКА з проханням поділитись планами щодо розвитку населених пунктів Попівської сільської ради і розповісти, які кроки вже зроблено і що планується зробити, щоб покращити життя людей і розвивати інфраструктуру.

- Головне завдання, яке я завжди ставив і ставлю перед собою - працювати для людей, у цьому полягає вся моя діяльність. Люди в кожному з населених пунктів Попівської сільської ради не повинні відчувати себе забутими, чи чимось обділеними. Моє завдання - повернути довіру людей, зробити владу ближчою до них, враховувати в щоденній роботі інтереси всіх і кожного.

- Загальна концепція роботи Попівської сільської ради зрозуміла, а якими конкретними кроками вона може бути підкріплена?

- Ми розуміємо, що населення нашої сільської ради - це люди переважно поважного віку, серед них багато одиноких.  Для того, щоб оточити їх турботою, продовжать працювати відділення Центру надання соціальних послуг, і люди як обслуговувались, так і обслуговуватимуться. Але ми маємо на меті розширити коло послуг і дійти ближче до кожної особистості.

- Сільських жителів непокоїть питання щодо надання медичних послуг населенню.

- Звичайно, питання надання якісних медичних послуг  завжди було і є важливим для сільських жителів, особливо віддалених населених пунктів. У питаннях розвитку медицини - забезпечення дієвого обслуговування населення працівниками Центру первинної медико-санітарної допомоги, налагодження більш тісної співпраці з медичними закладами вторинного рівня. Актуальним залишається питання забезпечення  медичних закладів лікарями, тому шукаємо шляхи вирішення.

Доброю традицією, яку ми будемо продовжувати була підтримка  матеріально-технічної бази.

Також є домовленість про співпрацю з головним лікарем Сумської обласної лікарні Володимиром Горохом, який переймається роботою медичної галузі. Уже відбулись з ним організаційні зустрічі і плануються виїзди фахівців обласної лікарні у населені пункти Попівської сільської ради для проведення оглядів населення і надання фахових консультацій.

- Анатолію Васильовичу, які позитивні зміни очікують галузь освіти?

- Ми і надалі продовжуватимемо впроваджування в освітній процес нових інформаційно-комунікаційних технологій, за якими майбутнє. Серйозна увага приділяється реалізації концепції Нової Української Школи. Але, на жаль, існування і функціонування навчальних закладів залежить не від влади і педагогічного колективу, а в першу чергу від кількості дітей, які у них навчаються. Це питання дуже важливе і, на жаль, оптимізація є неминучою.

- Розкажіть, що планується зробити в питаннях розвитку культури на селі?

- У селах Попівської громади проживає багато талановитих людей, які свій талант розкривають на сцені, але є й такі, хто ще соромиться це зробити. Тому завдання працівників культури - відкривати  нові таланти, розвивати і підтримувати їх, дати нагоду вийти спочатку на сільську, а потім районну сцени.

А в час пандемії, коли масові заходи не можуть бути проведені в повному обсязі, варто активно застосовувати інші форми роботи, що мають на меті дійти до кожного жителя.

А ще маємо сподівання, що наше історичне минуле і надалі об'єднуватиме громаду. А це -  Конотопська битва,  історичне минуле родини Лазаревських і т.д. Все це знайде своє відображення у наших далекоглядних планах.

- Важливою складовою життя сільського населення завжди були і залишаються дороги. Що планується зробити в цьому питанні?

- Як працювали в попередні роки над питанням проведення поточних і капітальних ремонтів доріг, так і надалі  працюватимемо. На 2021 рік є домовленість з керівництвом Сумської ОДА з приводу капітального ремонту доріг за Програмою Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво". І першим з них стане ремонт дороги Шевченкове - Великий Самбір.

Щоб все це втілювалось у життя, необхідний вагомий дохід до бюджету громади. У нас є потенціал. На території громади функціонують і розвиваються сучасні й потужні сільськогосподарські підприємства. Сподіваємось на тісну співпрацю з свідомими платниками податків і небайдужими підприємцями, які зацікавлені в розвитку інфраструктури Попівської сільської ради.

Процес децентралізації обіцяв нам значну фінансову підтримку, але, на жаль, державний бюджет 2021 року цього не підтвердив.

Але ми сповнені оптимізму. Я особисто, депутатський корпус та старости Попівської сільської ради свідомі того, що наш шлях не буде легким, але ми впевнені, що він буде результативним для громади в цілому і кожного жителя.

Тому не будемо байдужими до нашого майбутнього. Давайте працювати всі разом, цілеспрямовано і конструктивно.

- Дякуємо за розмову!