Знаний на Конотопщині й за її межами історик і краєзнавець, педагог і науковий співробітник Конотопського міського краєзнавчого музею ім.О.М.Лазаревського, письменник, журналіст та дослідник і, як він сам про себе каже: "Татарський син українського народу" Шаміль Мулламович АКІЧЕВ сьогодні, 28 вересня, святкує 70-річний ювілей.
 
За дорученням Попівського сільського голови Анатолія БОЯРЧУКА привітати ювіляра до краєзнавчого музею, де зібралася вся велика творча родина, завітала його заступниця Тетяна ШЕРУДИЛО.
 
Тетяна Миколаївна від імені очільника сільської ради та від себе особисто подякувала Шамілю Мулламовичу за тісну, плідну, результативну співпрацю з Попівською громадою, уміння працювати, бажання дійти до суті, небайдужість до всього, що відбувалось в минулому з бажанням донести іторичні події до сьогоднішнього покоління.
 
Найвидатнішою і найшанованішою людиною для Шаміля Мулламовича є наш земляк - Президент національної академії педагогічних наук України Василь Григорович КРЕМЕНЬ, з яким він особисто знайомий. За поданням голови громади Анатолія БОЯРЧУКА Національна академія педагогічних наук України прийняла рішення нагородити ювіляра з нагоди 70-річчя медаллю Костянтина Дмитровича Ушинського, яка й була вручена з нагоди ювілею під час урочистого заходу.
 
Працюючи багато років науковим співробітником Конотопського краєзнавчого музею, Шаміль АКІЧЕВ з творчим ентузіазмом докопується до істини того чи іншого значимого факту нашого краю. Має звання «Почесний член Всеукраїнської спілки краєзнавців», член Національної спілки краєзнавців України та Національної спілки журналістів України. Постійно працює дослідником в державних архівах Конотопа, Ніжина, Сум, Чернігова, Дніпра, Харкова, Києва. Шаміль Акічев - постійний учасник Всеукраїнських науково-практичних конференцій, автор багатьох краєзнавчих публікацій, один із авторів науково-популярних видань «Конотопщина: час, події, долі», «Конотоп на перехресті шляхів», «Конотопщина – рідний край».
 
Тож, вітаємо ювіляра та бажаємо йому творчого натхнення і успіхів!