За інформацією КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» станом на 4 жовтня у Попівській громаді охоплено вакцинацією майже 40 % жителів. Разом з тим з середини вересня зафіксовані нові лабораторно підтверджені випадки COVID-19 у 36 осіб.
 
Як стверджують науковці коронавірус і надалі буде поширюватися, але не серед населення загалом, а, ймовірно, лише серед окремих людей. Це матиме довготривалий ефект — і саме в цьому полягає важливість процесу ВАКЦИНАЦІЇ.
 
У контексті перемоги над пандемією ми часто чуємо поняття «колективного імунітету». Він виникає, коли у більшої частини населення виробляється стійкість до вірусу внаслідок уже пережитого інфікування або вакцинування.
Щодо першого варіанту, то ніхто поки точно не знає, скільки такий імунітет триває — дані науковців різняться. Щодо другого - йдеться про потребу вакцинувати щонайменше 95% населення. Коли цей поріг вдасться подолати, очікується, що люди зможуть повернутися до нормального життя.
 
Нагадуємо, що для проведення вакцинації населення на території Попівської громади відкрито 5 пунктів щеплення в амбулаторіях сіл Попівка, Вирівка, Великий Самбір, Соснівка, Пекарі, де працюють лікарі та медичні сестер, які пройшли тренінг щодо правил організації і техніки проведення щеплень від COVID-19 та надання невідкладної допомоги в разі розвитку післявакцинальних реакцій/ускладнень. Наразі в пунктах щеплення в наявності вакцини: AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer.
 
Зважаючи на стрімке поширення коронавірусної інфекції закликаємо жителів Попівської громади більш сумлінно поставитись до вакцинації проти коронавірусної інфекції, як єдиного засобу профілактики розповсюдження вірусу. Будьте відповідальними. Захистіть себе та своїх рідних!