На цьому під час регіональної конференції професійної освіти, яка відбулася у державному навчальному закладі «Сумське міжрегіональне вище професійне училище», наголосив голова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ

«Сьогодні на Сумщині досить серйозна потреба у кваліфікованих виробничих кадрах, – розповів Дмитро Живицький. – Особливо потребують якісних спеціалістів наші громади та великі підприємства. Але єдиний шлях, який ми бачимо в розвитку професійно-технічної освіти – це розвиток дуальної освіти. Поєднання навчання з практикою на підприємствах, підготовка кадрів для конкретних компаній, співпраця між владою, освітою та бізнесом – ось майбутнє галузі профтехосвіти».

За словами голови облдержадміністрації, бізнес має розуміти, які кадри необхідні на підприємствах і готувати їх для себе. Так у випускників буде гарантована робота, у бізнесу – якісні кадри, а область не витрачатиме кошти в нікуди.

«Сьогодні замовниками професійних кадрів мають бути не просто індивідуальні підприємства, а професійні асоціації, так як це відбувається в країнах Європи, – наголосив Дмитро Живицький, закликавши бізнес об’єднуватись і разом пропонувати замовлення для закладів профтехосвіти.

Голова бюджетної комісії обласної ради Олег МЕДУНИЦЯ додав, що обласна рада має спільне бачення з облдержадміністрацією щодо розвитку та реформування системи професійної освіти.

Привітала учасників конференції директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Вікторія ГРОБОВА. На конференції було детально обговорено питання: «Стратегія розвитку професійної освіти Сумщини в контексті реформування системи професійної освіти України», «Сучасні підходи у взаємодії органів державної влади, місцевого самоврядування, роботодавців та системи професійної освіти».