На цьому наголосив голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ під час робочої зустрічі із представниками Української Ради Бізнесу, підприємцями та керівництвом громад

«Я вдячний, що Сумщина знаходиться у фокусі такого потужного об’єднання українського бізнесу. Ми відкриті до співпраці, до інвестицій. Створення нових бізнесів та розширення уже існуючих завжди для нас було і є пріоритетом для нас», – зазначив Дмитро Живицький.

Український підприємець, який представляє Наглядову Раду Української Ради Бізнесу, Анатолій ДОЛИННИЙ розповів, що Рада Бізнесу – це неформальне об’єднання 96 галузевих бізнесових об’єднань.

«Ми зосередили свою увагу на регіонах і сьогодні представляємо напрямки, у яких можемо працювати на Сумщині, – говорив він. – Це напрямки освіти, громадського транспорту, безпеки, цифровізації публічних послуг, зокрема у сфері аудиту та інвентаризації земельного банку територіальних громад. Наші пропозиції точно будуть цікавими для вашої області».

У своїх виступах представники Української Ради Бізнесу говорили про можливість впровадження у громадах області цифрових систем у громадському транспорті, систем із безпеки «Безпечне місто» (подібні системи сьогодні ефективно у Києві та Дніпрі), розбудову цифрових технологій в організації навчального процесу у школах, розвиток публічних послуг на основі державних реєстрів і комплексних «розумних» рішень для міст, ТГ і регіону, впровадження сучасних цифрових систем задля аудиту та інвентаризації земельного банку територіальних громад з метою детінізації земельних відносин та створення компенсаторів доходів для ТГ шляхом поєднання безпілотних технологій та аналітики відкритих реєстрів тощо.

Дмитро Живицький наголосив, що Сумщина має впроваджувати подібні системи для того, щоб бути цікавою вітчизняним та закордонним інвесторам.

«Усе це вже давно працює в Європі, у нашій державі теж активно запроваджуються цифрові технології, а громади в регіонах, на жаль, цифровізуються неохоче, – зазначив голова облдержадміністрації. – Я чекаю конкретних пропозицій від громад, ми маємо не зволікати, а почати впроваджувати ці проекти. Цифровізація в освіті, транспорті, запровадження якісних електронних сервісів та реєстрів – це потужний крок до залучення інвестицій в область».

Довідково. Українська Рада Бізнесу – найбільше в Україні об’єднання  провідних бізнес-асоціацій, створене для консолідації бізнесу та реалізації суспільно важливих реформ. Створена у 2017 році шляхом об’єднання низки широких коаліцій бізнес-асоціацій. Метою створення УРБ є об’єднання зусиль бізнес-асоціацій заради прискорення інституціональних реформ, які призведуть до економічної свободи громадян та бізнесу, внаслідок чого відбудеться детінізація економіки України, покращення інвестиційного клімату, зростання ВВП та підвищення якості життя українців.