Про це голові Сумської облдержадміністрації Дмитру ЖИВИЦЬКОМУ під час апаратної наради повідомив начальник управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО

За його словами, за останню добу лабораторно підтверджено коронавірусну інфекцію у 468 осіб, із них у 53 дітей, за останню добу померли 3 хворі.

Активних хворих в області – 6 894 особи, із них 968 – лікується у стаціонарі, 697 – у важкому стані (72,1%), з них 23 – на апараті ШВЛ, у 271 – стан середньої важкості (27,9%), 5 926 – на амбулаторному лікуванні (85,9%). За останню добу госпіталізовано 73 особи.

Загалом, серед усіх госпіталізованих хворих коронавірусну інфекцію тяжкі форми становлять 72,1%, середньотяжкі – 27,9%.

«Розширено кількість медичних закладів Сумської області, які приймають хворих на коронавірусну інфекцію. Крім вже відкритих 10 медичних закладів, на минулому тижні додатково введено 6 резервних закладів, – зазначив Сергій Бутенко. – Усього у 16 закладах охорони здоров’я виділено 1 543 ліжка для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу».

Забезпечено киснем 1 516 ліжок закладів охорони здоров’я (98,3%). Кількість вільних ліжок, забезпечених подачею кисню – 548 (36,1%).

Начальник управління охорони здоров’я наголосив, що Постановою Кабінету Mіністрів України від 09.12.2020 № 1236 встановлені індикатори визначення рівнів eпідемічної небезпеки.

«Понад чотири доби підряд в Сумській області спостерігається підвищення трьох із п’яти індикаторних показників. Це коефіцієнт виявлення випадків інфікування в області – 28,5 % (при нормі < 20%/<4%), рівень госпіталізації в області – 73,8% (норма < 60 на 100 тис. нас.) та динаміка рівня госпіталізації в області – 54% (при нормі < 50%)», – сказав Сергій Бутенко.

Голова облдержадміністрації наголосив, що попри те, що хвороба поширюється та все більше людей хворіє, у більшості торгово-розважальних центрів відвідувачі не вдягають маски та не дотримуються протиепідемічних норм, нехтуючи всіма правилами безпеки. Дмитро Живицький дав доручення контролюючим органам та рекомендував органам місцевого самоврядування посилити та жорстоко контролювати роботу з дотримання протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування, ТРЦ, транспорті, та у місцях, де знаходиться велика кількість людей.

«Лише добросовісне дотримання карантинних вимог, в тому числі маскового режиму, дозволить Сумщині в берегтися від червоної зони, у якій сьогодні ми фактично знаходимось», – наголосив Дмитро Живицький.