Працівниками комунального заклад у «Центр культури, дозвілля та спорту» з нагоди свята проведено низку тематичних заходів.
Бібліотеки-філії презентували читачам різних вікових категорій яскраві тематичні книжкові виставки. У Сарнавській сільській бібліотеці-філії оформлено книжкову виставку «Козацька держава, наша гордість і слава», у Тулущанській сільській бібліотеці-філії - інформаційну виставку «Козацтво у долі українського народу», у Кошарівській сільській бібліотеці-філії – книжкову виставку «Україна – більше за життя» та виставку-інформацію «Покрова – День українського козацтва», у Соснівській сільській бібліотеці-філії – «Присягаю народу України».
 
Працівники культури с. Кошари запросили дітей до флешмобу «Дякуємо за мирне небо» та патріотичного челенджу «Ми нащадки українського козацтва». Під час заходів учні познайомилися з історією та традиціями українського козацтва, згадали воїнів-захисників, які сьогодні продовжують героїчну сторінку нашої історії. З натхненням малювали хороброго воїна-козака читачі Кошарівської сільської бібліотеки-філії під час конкурсу малюнків «Козацькій славі жити у віках».
 
У Соснівській сільській бібліотеці пройшла святкова акція «Дякуємо за мирне небо», в рамках якої юні читачі намалювали листівки до свята.
 
У Шаповаліському СБК-філії відбулася зустріч з учасником ООС Дмитром Зайцем.
 
Працівниками Дептівського сільського будинку культури-філії організовано флешмоб «Мир над Україною».
 
У с. Тулушка для учнів 6-10 класів був проведений квест «Ми - нащадки козаків». По закінченню змагань учасники отримали солодкі подарунки. Учасники аматорської творчості Тулущанського сільського клубу-філії підготували святковий концерт для жителів села.
 
На базі Вирівського сільського клубу-філії була проведена вікторина «Зростаймо мужніми».
 
Конкурсна програма «Нумо, хлопці-козаки!», проведена у Шевченківському сільському клубі-філії спільно з працівниками освіти, допомогла виявити найспритнішого козака, ним став - Олександр Ходунович, який отримав кубок від старости села Миколи Ступака. Усі учасники отримали дипломи та солодощі, а присутні – гарний настрій та заряд командного козацького духу на весь рік!
 
До пам’ятних знаків учасникам АТО в с.Шаповалівка та в с.Юрівка та могил загиблих захисників Віталія Парфененка та Олексія Гергеля покладено квіти.