Як повідомила завідувач інфекційним відділенням КНП КМР "Конотопська ЦРЛ ім.академіка М.Давидова" Ірина Пастушенко, кількість захворювань на коронавірус зменшується.

Наразі в інфекційному відділенні ЦРЛ перебуває 27 хворих з діагнозом COVID-19, ще близько 30 осіб очікують результати тестів ПЛР і мають підозру на захворювання.

У зв'язку зі зменшенням числа хворих тимчасово припинило роботу одне відділення ЦРЛ, призначене для перебування осіб з коронавірусом - колишнє туберкульозне відділення. Хворі перебувають у стаціонарі інфекційного відділення та в перепрофільованому онкологічному відділенні. Кисневу терапію без інтубації до апаратів ШВЛ отримують в реанімаційному відділенні двоє хворих на COVID-19.

За даними статистики, станом на 6 січня на Конотопщині зареєстровано 2340 випадків захворювання на коронавірус, з них по місту - 1881, по сільській місцевості - 459. Одужали від хвороби 1918 осіб, з них 1543 жителів міста, 375 жителів району. Померли від ускладнень, викликаних коронавірусом 52 особи, з них 40 - жителі міста, 12 - сільської місцевості.

По Попівській сільській раді з початку пандемії зареєстровано 262 випадки захворювання, одужали 242 особи, померли 4 (з 11 грудня по 6 січня смертельних випадків не зареєстровано), продовжують хворіти 16 осіб.

Варто пам’ятати, що коронавірус непроста хвороба, що може викликати тяжкі ускладнення і навіть призвести до смерті, тому в цей період необхідно дотримуватись усіх можливих заходів особистої безпеки, користуватись масками і антисептиками, часто і ретельно мити руки, уникати скупчення людей – тільки так ви зможете зберегти своє здоров’я і життя.