У календарі незвичайних дат 21 жовтня відзначається як Всесвітній день яблук. З давніх-давен яблука в Україні цінують не тільки за красу і смак, але і за цілющі властивості. Яблуня – найпопулярніше фруктове дерево, тому і заслуговує на таке свято.
 
Попівська громада креативно підійшла до відзначення цього свята. До соціальної акції, ініційованої Попівською громадою, зокрема КЗ «Центр надання соціальних послуг» та відділом-Служба у справах дітей долучилися садівники, які вже багато років спеціалізуються на вирощуванні фруктів і ягід - директор Сумської дослідної станції садівництва ІС НААН, депутат сільської ради Вячеслав ФІЛЬОВ та директор ПСП «Мир» Геннадій БЕРДНІКОВ, які турботливо надали осінні плоди та саджанці фруктових дерев.
 
Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК, його заступник Тетяна ШЕРУДИЛО разом з працівниками КЗ «Центр надання соціальних послуг» та відділом-Служба у справах дітей, депутатами сільської ради відвідали родини, які опинилися у складних життєвих обставинах, опікунські родини (всього 120 родин, де виховується 300 дітей) та вручили їм солодкі та корисні фрукти.
 
Отримали подарунки та саджанці фруктових дерев і вихованці дитячих будинків сімейного типу. На території Попівської сільської ради діє два дитячі будинки сімейного типу – це родина Миколи та Світлани СОЛОХ з с.Вирівка, де виховується шестеро дітей та родина Олександра та Інни ДЕМЕНТЬЄВИХ із с.Фесівка - п’ятеро дітей. Діти радо сприйняли і підтримали таку хорошу ідею, висадили саджанці яблунь і пообіцяли дбати і ростити кожне деревце. Всі роботи виконували з великим задоволенням, натхненням і з надією, що вже в найближчі роки куштуватимуть плоди.
 
Усі родини щиро дякували за проявлену турботу з боку керівництва громади та керівників підприємств.