Про це повідомив голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ під час відеоселекторної наради під головуванням Олексія ЧЕРНИШОВА щодо підготовки до опалювального періоду

За словами голови облдержадміністрації, в Сумській області вже повністю підключені об’єкти житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу, які працюють на альтернативних видах палива.

Також обласна влада взяла на себе забезпечення комунікації з укладання договорів на газопостачання для опалення між громадам та НАК «Нафтогаз України». «З усієї області ми збираємо договори і централізовано передаємо їх до НАК «Нафтогаз України», – сказав Дмитро Живицький. – Сьогодні відповідальність повністю лежить на громадах: за якість, підготовку та оформлення договорів. Щоб громади не залишалися один на один в комунікації з НАК «Нафтогаз України» та не втрачався час, облдержадміністрація взяла її на себе та організувала весь цей процес. Ми зробили все, що від нас залежить».

Крім того, за дорученням голови проведені перемовини з представниками НАК «Нафтогаз України» щодо вирішення проблемного питання обсягу та ціни газу для установ, організацій та підприємств, які фінансуються з місцевих та державних бюджетів, мають власні газові котельні і забезпечують теплом та гарячою водою не тільки власні потреби, а й населення. Така організація – Сумський національний аграрний університет.

Шляхи вирішення знайдені, не пізніше наступного тижня СНАУ почне опалювати житлові будинки та об’єкти соціальної сфери, що знаходяться на її території. У свою чергу, очільник міста Суми Олександр ЛИСЕНКО зазначив, що всі об’єкти соціальної інфраструктури на сьогоднішній день повністю опалюються. Також до кінця тижня заплановано забезпечити опаленням ту частину міста, яка знаходяться в зоні обслуговування ТОВ «Сумитеплоенерго».