4 листопада за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України в межах Всеукраїнського форуму «Україна 30», у партнерстві з Конгресом місцевих і регіональних влад, Всеукраїнськими асоціаціями представницьких органів місцевої влади, під патронатом Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО у Конгресно-виставковому центрі «Парковий» м. Київ відбувся Всеукраїнський форум «Україна 30. Безпечна громада».
 
Захід присвячений актуалізації питань співпраці органів системи МВС України, інших центральних органів виконавчої влади з територіальними громадами зі створення безпечного середовища, реалізації спільних інфраструктурних проектів та розвитку цифрових сервісів для громадян.
 
Відкрив форум Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ. У роботі взяли участь Прем’єр-міністр України Денис ШМИГАЛЬ, керівник офісу Президента України, Голова президії Конгресу місцевих і регіональних влад Андрій ЄРМАК, заступник керівника Офісу президента Кирило ТИМОШЕНКО, міністр розвитку громад та територій Олексій ЧЕРНИШОВ та міністр внутрішніх справ Денис МОНАСТИРСЬКИЙ, народні депутати України, міські, селищні, сільські голови, представники громадських організацій.
 
Серед запрошених Попівський сільський голова Анатолій БОЯРЧУК.
 
Під час панельних дискусій фахівці поділилися своїм досвідом та баченням подальшої співпраці у питаннях розвитку таких проєктів МВС із формування безпечного середовища в територіальних громадах як «Поліцейський офіцер громади», «Безпечне дитинство», «Розвиток центрів безпеки, місцевих та добровільних пожежно-рятувальних команд».
 
З метою синхронізації дій територіальних органів центральних органів виконавчої влади з територіальними громадами обговорено проблемні питання законодавчого забезпечення розбудови безпечного середовища в громадах, інфраструктури безпеки, життєдіяльності прикордонних громад, залучення громадськості до забезпечення безпеки на дорогах, а також перспектив розвитку цифрових сервісів для громадян та покращення надання адміністративних послуг.