Щороку, 9 листопада, наша країна вшановує не лише пам'ять преподобного Нестора-Літописця, а й відзначає День української писемності та мови. Сьогодні мільйони українців беруться за перо та долучаються до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності.
 
Цей захід вже двадцять один рік об’єднує українців, як у нашій країні, так і за кордоном, демонструючи солідарність тих, хто шанує рідне слово і плекає рідну мову.
 
«Слідом за пам’яттю» - саме під такою назвою цього дня писали радіодиктант більше трьох десятків працівників громади, депутатів на чолі з Попівським сільським головою Анатолієм БОЯРЧУКОМ.
 
Текст написав та диктував знаний український поет, прозаїк, перекладач Юрій АНДРУХОВИЧ. Диктант налічував близько двох сотень слів і складений відповідно до норм українського правопису.
 
Як зауважують учасники, написання диктанту стало не лише перевіркою знань української мови, а й певним стимулом завжди спілкуватися державною мовою, постійно її вивчати, популяризувати та берегти як символ могутньої української держави.