Важливі питання містобудування та урбаністики голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ обговорив з іспано-французьким будівничим Мануелем НУНЬЄС-ЯНОВСЬКИМ

Архітектор, котрий встиг попрацювати у багатьох країнах світу та долучився до розробки ряду проектів з планування територій, зокрема і в Україні, поставив за мету ознайомитися з пазлами наших громад у загальнообласному контексті. Він висловив своє захоплення неповторністю природної місцевості Сумщини та провів презентацію проектів, котрі йому вдалося втілити в життя.

Співрозмовники зійшлися на думці, що планування сучасної архітектури територій необхідно гармонійно поєднувати з історичним контекстом. При цьому індивідуальність кожного зразка цінна лише у загальнообласному ансамблі.

«Не можна розглядати наші громади як окремі території без створення загальної концепції розвитку регіону. Між тим, новації потрібно «вписувати» в уже існуючі реалії і робити їх максимально людиноцентричними та ергономічними», – зазначив у ході розмови Дмитро Живицький.

Окрім того, гість ознайомився з архітектурним різноманіттям Тростянецької, та Роменської громад, зустрівся із студентами Сумського аграрного університету. У планах українського вояжу також відвідання Глухова, Путивля, Кролевця.

Насамкінець архітектор зазначив, що на Сумщині є потенціал для втілення амбітних ідей та висловив готовність надати фахові консультації у питаннях розбудови місцевих громад, втілення в життя проектів з озеленення, реконструкції пам’яток архітектури тощо.