Днями працівники Держпродспоживслужби, Нацполіції здійснили перевірку закладів торгівлі у всіх районах області

За повідомленням Роменського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області представники Роменського відділу, Липоводолинського відділення та Недригалівського сектору  державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства здійснювали перевірки суб’єктів господарювання щодо безумовного дотримання ними карантинних обмежень.

Зокрема перевіряли у м. Ромни магазин «Продукти» ФОП Сербін О.Г., магазин «Комфортні меблі» ФОП Пальохо О.О., магазин «Одяг. Взуття» ФОП Петрошак Л.А., ФОП Муксіхіна Л.О., магазин «Шмотка» ФОП Аргівадзе О.С., магазин «Євродім», ФОП Золотарь М.О.

У смт Липова Долина відбулися перевірки у магазинах «Маркет» ФОП Толстих; «Мережка» ФОП Маківська; магазині продтоварів «Транзит» ФОП Павленко Л.М.; магазині одягу «Водолій» ФОП Качинська Н.І., магазині господарчих товарів «Вололій» ФОП Качинський М.І., магазині промтоварів «Люкс Плюс» ФОП Простак І.М.

За результатами перевірок виявлено 1 порушення та складено протокол (м. Ромни, магазин «Продукти» ФОП Сербін О.Г.).

Такі ж перевірки відбулися і на території Кролевецької та Конотопської міських рад. Під час інспектування закладів торгівлі, виявлено, що в основному працівники та відвідувачі закладів торгівлі та громадського харчування дотримуються карантинних обмежень, соціальної дистанції, у відвідувачів закладів наявні сертифікати про вакцинацію.

Але зафіксовані також деякі порушення. Так, працівниками Держподспоживслужби у Кролевці було складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення, відповідно до статті 42 КУпАП, 1 протокол складений представником поліції.

Відбувалися подібні рейди і в Сумському, Охтирському та Шосткинському та районах. Зокрема, мобільні бригади проінспектували магазини у містах Глухів, Середино-Буда

У ході роботи мобільної групи проводилась широка інформаційно-роз’яснювальна робота про дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, епідемічну ситуацію та обмеження, встановлені постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236.