У зв’язку з напруженою ситуацією, що склалася з 1 січня 2021 року в Україні у результаті зростання тарифів на житлово-комунальні послуги громада Попівської сільської ради за ініціативи Попівського сільського голови Анатолія БОЯРЧУКА та депутатів Попівської сільської ради підготували звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг
 
Ми, громада Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області, в особі депутатів Попівської сільської ради, усвідомлюючи свій обов’язок та розуміючи складність соціально-економічної, епідеміологічної ситуацій в країні, що призвели до зубожіння населення, висловлюємо своє незадоволення в частині встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги та звертаємося з пропозицією невідкладно переглянути їх.
 
Станом на 1 січня 2021 року тарифи на комунальні послуги досягли захмарного рівня, і більшість населення сіл знаходиться перед вибором без вибору: платити непомірні тарифи та економити на їжі або опинитись перед небезпекою втрати майна та житла. Такий розмір тарифів ляже особливо непомірним тягарем на соціально незахищені верстви населення та пенсіонерів, які й так перебувають на межі виживання. Більшість людей не зможуть оплатити квитанції за газ.
 
Вважаємо неприпустимим затвердження Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, тарифу на комунальні послуги для мешканців громад без відповідних попередніх консультацій з органами місцевого самоврядування, Асоціацією міст України, а тим більше – без урахування реальних життєвих обставин людей.
 
Вважаємо необґрунтованим і несправедливим рішення НКРЕКП про встановлення тарифу на послуги транспортування природного газу для населення, адже українці самі проводили трубопроводи для постачання блакитного палива до своїх осель.
 
Ми, депутати Попівської сільської ради, вважаємо, що таке підвищення тарифів є недопустимим, оскільки призведе до негативних фінансових та соціальних наслідків для жителів громади, особливо в сьогоднішніх умовах пандемії Covid-19.
 
Ми, депутати Попівської сільської ради, волею наших виборців, пропонуємо Кабінету Міністрів України виконати наступні вимоги:
1. Зупинити підвищення тарифів з 1 січня 2021 року.
2. Скасувати рішення НКРЕКП про встановлення тарифу на послуги транспортування природного газу.
3. Привести тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованих.
4. Запровадити прозорі механізми тарифоутворення.