Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день інвалідів. На долю людей з обмеженими можливостями випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення інвалідів, створення для них гідних умов життя – надала ряд пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в основних сферах життя суспільства.
 
Люди з обмеженими можливостями Попівської громади також не обділені увагою. На виконання розпорядження Попівського сільського голови Анатолія БОЯРЧУКА, з метою привернення уваги суспільства до вирішення проблем осіб з інвалідністю, з урахуванням вимог законодавства щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, з 30 листопада на території громади розпочалася низка заходів щодо ушанування людей з обмеженими можливостями.
 
Зокрема, відділом соціального захисту населення та КЗ «Центр надання соціальних послуг» проведено роботу щодо вивчення індивідуальних особливостей людей з особливими потребами.
 
За результатами роботи проводиться вручення пакунків поваги особам з інвалідністю, проведено акцію щодо здійснення дитячої мрії.
 
До добрих справ долучились депутати сільської ради, ГО «Організація ветеранів війни і праці та осіб з інвалідністю», Конотопський міськрайонний відділ ДСНС (12-та державна пожежно-рятувальна частина), салон «Імідж», садиба «Північний ліс», КУ «Інклюзивно-ресурсний центр».