Голова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ доручив на апаратній нараді обласному управлінню охорони здоров’я контролювати процес тестування для вчасного виявлення носіїв коронавірусної інфекції

Наразі, рівень захворюваності, як і летальності знижується. Так, за останній тиждень на COVID-19 захворіло 2217 осіб проти 2510 за попередній період. За останню добу у 99 осіб лабораторно підтверджено діагноз COVID-19, госпіталізовано 41 хворих.

За словами заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галини ХОМЕТИ, на сьогодні продовжує хворіти 7532 особи, в тому числі 1044 пацієнти лікуються стаціонарно, 46 – знаходиться на апараті ШВЛ. Завантаженість ліжкового фонду складає 45%.

Як підкреслив головний санітарний лікар області Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ, на 48 тижні показник інцидентності, тобто кількість нових випадків зменшилася на 12% порівняно з попереднім тижнем. Проте, область знаходиться на 24 місці за інтегральним показником рівня епіднебезпеки.

Високий рівень епіднебезпеки зберігається в Андріяшівській, Коровинській, Вільшанській, Нижньосироватській, Роменській, Бездрицькій, Середино-Будській громадах. В той час, як проведення шводкотестів та кількість направлення зразків для здійснення ПЛР-тестувань недостатня по всій області.

За підсумками розгляду питання Дмитро Живицький доручив обласному управлінню охорони здоров’я неухильно контролювати процес тестування, що дозволить вчасно виявляти носіїв коронавірусної інфекції.

Заступник голови облдержадміністрації Олена БОЙКО доповіла, що в області вже придбано швидкі тести для здійснення діагностики. На закупівлю ПЛР-тестів оголошено тендери, а за рахунок зекономлених коштів з’явилася можливість оголосити повторну процедуру на придбання більшої кількості тестів.