Завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «#Великебудівництво» у верхньому шарі відновили вже – 222,7 км автомобільних доріг державного значення
 
Як повідомив голові Сумської облдержадміністрації Дмитру Живицькому начальник Служби автомобільних доріг у Сумській області Іван Романюк, у 2021 році за планом Укравтодору в області планувалося відновити 143,3 км доріг державного значення і було виділено фінансування у розмірі 2,7 млрд гривень. З них 610 млн грн – реконструкція та капітальний ремонт, решта – поточний середній ремонт. Станом на сьогодні вже виконано робіт на 3,6 млрд і відремонтовано 222,7 км доріг. Наразі готується Постанова Кабміну і будуть додатково виділені кошти під об’єкти, які вже відремонтовані.
 
У цьому році завершуються ремонтні роботи на ділянках доріг Н-07 Київ – Суми – Юнаківка, Н-12 Суми – Полтава, Р-61 Батурин – Конотоп – Суми, Р-60 Кролевець – Конотоп – Ромни – Пирятин. Завершено роботи на дорозі Р-65 КПП «Миколаївка» - Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП «Катеринівка».
 
Велику увагу приділяли дорожники і ремонту мостів. Одним з головних об’єктів ремонту був капітальний ремонт мостового переходу на автодорозі Р-65 КПП «Миколаївка» - Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП «Катеринівка» поблизу села Заруцьке, який, до речі, вже завершено.
 
«Наразі проводяться роботи з капітального ремонту мостового переходу на автодорозі Т-19-06 КПП «Рижівка» - Білопілля – Миколаївка – Лебедин – Лантратівка та цьогоріч відремонтовано 3 мости в рамках експлуатаційного утримання. Окрім того, на 2022 рік плануємо капітально відремонтувати мостовий перехід на автомобільній дорозі Р-44 Суми – Путивль – Глухів», – розповів Іван Романюк.
 
Голова облдержадміністрації Укравтодору та Службі автомобільних доріг в Сумській області за якісне і потужне перевиконання ремонтних робіт на дорогах державного значення.
 
«На минулій апаратній нараді ми констатували, що на дорогах місцевого значення в області перевиконується план дорожніх робіт, – наголосив Дмитро Живицький. – Сьогодні ж я щасливий повідомити, що на 30% перевиконано план будівництва та ремонту доріг на дорогах державного значення. Це робиться завдяки потужним підрядним організаціям, які займаються в області будівництвом та реконструкцією доріг. Виконання ними робіт наперед дозволяє економити кошти державного бюджету, адже щомісяця дорожчають матеріали, підвищується заробітна плата тощо. І на кожну гривню, використану в цьому році, можна зробити робіт на 30-40% більше, ніж в наступному році».