Про індикаторні показники захворюваності на коронавірусну інфекцію на Сумщині голові облдержадміністрації Дмитру Живицькому доповів головний санітарний лікар області Володимир Збаражський
 
За його словами, наразі майже 6 тисяч осіб продовжує хворіти на COVID-19. За весь час пандемії в області зафіксовано 128 396 тисяч лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.
 
Володимир Збаражський повідомив, що станом на 12 грудня, Сумщина вперше за 12 останніх тижнів опустилася на 19 місце за інтегральним показником епіднебезпеки.
 
Так, упродовж минулого тижня темпи зниження захворюваності прискорилися. Показник захворюваності опустився до 259 на 100 тисяч населення, що на 27% менше, ніж 7 днів тому.
 
Кількість нових випадків захворювання на COVID-19 зменшилася на 28% порівняно з минулим тижнем. Показник становить 150,2 на 100 тисяч населення при всеукраїнському – 150. Рівень захворюваності відповідно теж зменшився і продовжує опускатися. Знизилася також і смертність.
 
Коефіцієнт виявлення випадків інфікування знизився до 20,5% при нормі 20%. Тобто лише піввідсотка відділяє область, щоб досягти індикаторного і базового показника жовтого рівня.
 
Наразі найгірша ситуація із захворюваністю у Вільшанській, Бездрицькій, Липоводолинській, Синівській громадах.
 
При цьому головного санітарного лікаря непокоїть зниження рівня обстеження громадян ПЛР- та швидкотестами. У Сумській, Верхньосироватській та Нижньосироватській громадах тестування проводяться на достатньому рівні. З Грунської, Есманської та Березівської громад за останній тиждень зовсім не надійшло матеріалів для проведення досліджень. Проте, що радує, так це зменшення показників отримання позитивних зразків за останні 7 днів, що свідчить про спад захворюваності. Зниження рівня захворюваності зареєстровано у 41 громаді.