У сучасному світі технології пронизують усі сфери нашого життя, а в багатьох вчителів досі немає робочих комп’ютерів. Тому у рамках спільного проєкту Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства освіти і науки України «Ноутбук кожному вчителю», за сприяння голови Сумської обласної державної адміністрації Дмитра ЖИВИЦЬКОГО, вчителі Великосамбірського та Попівського освітніх закладів матимуть змогу навчати дітей при будь- яких карантинних обмеженнях у країні.

23 грудня за дорученням Попівського сільського голови Анатолія БОЯРЧУКА, його заступниця Тетяна ШЕРУДИЛО вручила педагогам новенькі ноутбуки - таку необхідну для цифровізації освітньої сфери техніку.

-Проєкт Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО із забезпечення вчителів сучасною технікою  працює. Дуже важливо забезпечити безперебійне навчання у нинішніх умовах, - зазначила посадовиця. - Ми всі розуміємо, що нам необхідно якісно навчати наших дітей. Висловлюємо за це вчителям повагу та вдячність, і бажаємо, щоб ці ноутбуки дали більше знань нашим дітям і принесли величезну користь.

Як зазначили директори шкіл, нові потужні ноутбуки – це те, чого дійсно дуже не вистачало вчителям для забезпечення нормального освітнього процесу під час дистанційного навчання. Усі ноутбуки – сучасні, обладнані камерою, ефективним процесором та мають можливість під'єднуватись до інтернет-мережі за допомогою кабелю або WI-FI.

- Ми дуже вдячні за таку допомогу. З новою комп’ютерною технікою ми матимемо можливість надавати більш якісні освітні послуги, а це – найголовніше завдання, що завжди стоїть перед педагогами, - відзначають педагоги.