На цьому наголосив під час апаратної наради голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ

Як повідомив голові облдержадміністрації начальник ГУ Нацполіції в Сумській області Сергій ЧИЖ, хоч на минулому тижні нацполіція збільшила майже на 1,5 кількість нарядів для проведення перевірок, кількість порушень була значно меншою, порівняно з попереднім тижнем.

«У ході перевірок було складено 18 адмінпротоколів за ч.1 ст. 44 Кодексу України про адмінправопорушення», – зазначив Сергій Чиж.

Протоколи склали на 4 суб’єкти господарювання, які проводили свою діяльність в галузі торгівлі, 12 пасажирів громадського транспорту, 1 заклад громадського харчування та 1 – на ринках.

За словами начальника головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталія МОІСЕЄНКА, на минулому тижні було проведено близько 700 перевірок, порушення знайшли у 19,8% закладів (для порівняння – на позаминулому тижні – у 22%). Найбільше порушень спостерігалось на агроринках, найменше – в аптеках, закладах освіти та готелях. Також порушення виявляли у кожному четвертому з перевірених закладів громадського харчування.

«Попри новорічні свята ми не зменшуємо кількість перевірок, – наголосив голова облдержадміністрації Дмитро Живицький. – Тому що я сам був свідком, як у торгівельно-розважальних закладах просто запитували, чи є сертифікат про вакцинацію, але не перевіряли його. Давайте робити все можливе, щоб після свят у нас не збільшилася кількість хворих на коронавірусну інфекцію».