Фахівці аварійно-диспетчерської служби АТ «Сумигаз» опрацювали понад 61,5 тисячу заявок та ліквідували 59,9 тисяч витоків газу за рік. Найбільш поширені причини викликів служби «104» - запах «газу» поблизу багатоквартирних та приватних будинків, біля газових приладів у помешканнях та квартирах.
 
«У середньому за добу ми приймаємо понад 160 викликів. Переважно, це аварійні ситуації на внутрішніх мережах в приватних і багатоквартирних будинках. Відповідальність за їх технічне обслуговування несуть власники. Щоби подбати про свою безпеку, кожна родина може замовити технічний огляд внутрішніх мереж, уклавши договір з АТ «Сумигаз», - зазначає головний інженер АТ «Сумигаз» Дмитро Сергієнко.
 
Напередодні зимових свят компанія нагадує усім споживачам газу про дотримання правил газової безпеки. Якщо ви відчули запах газу, знизився тиск газу чи раптово зник газ в помешканні, в роботу газових мереж втручаються сторонні особи або сталася будь-яка інша аварія на мережах – телефонуйте 104.
 
Для оперативного реагування аварійно-диспетчерська служба АТ «Сумигаз» користується програмним комплексом РГК АДС, який дозволяє диспетчерам спрямовувати на виклики найближчу бригаду. Спеціалісти бригади «104» постійно проходять навчання та підвищення кваліфікації, щоби в критичних нештатних ситуаціях локалізувати аварію у найкоротший термін.
 
Довідково. Для зручності клієнтів АТ «Сумигаз» запровадив нову послугу – технічне обслуговування внутрішніх газових мереж для фізичних осіб. На сьогодні діє акційна ціна на цю послугу - 300 грн на рік. Замовивши технічне обслуговування, клієнт буде впевнений, що в будинку чи квартирі немає витоків газу, тож запобігає виникненню аварійних ситуацій.
 
Що отримує споживач за договором на технічне обслуговування?
 
· обстеження газової мережі на предмет можливих витоків газу від вводу до будинку (квартири) до газового приладу;
 
· приладовий контроль на щільність з’єднань газопроводів;
 
· огляд наявності та перевірку герметичності футлярів у місцях прокладання через зовнішні й внутрішні конструкції будинку;
 
· перевірку працездатності та змащування запірних пристроїв, встановлених на газопроводах;
 
· усунення витоків на муфтових з’єднаннях.