12 січня 2022 року відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у 2021-2022 н. р.
 
Зі словами привітань до учнів звернулися заступник Попівського сільського голови Тетяна ШЕРУДИЛО та начальник відділу освіти Попівської сільської ради Ольга БЕСПАЛА, які висловили слова підтримки обдарованій молоді, побажали успіху на першій сходинці до нових відкриттів, терпіння на шляху до самовдосконалення.
 
На І етап конкурсу-захисту представлено 6 наукових робіт юних дослідників, які оцінювало журі у складі працівників відділу освіти, досвідчених педагогів закладів освіти та представника Класичного фахового коледжу Сумського державного університету.
 
За рішенням журі, згідно з підсумковим протоколом, роботи всіх учасників рекомендовано до участі у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Отож, вітаємо переможців та їх наукових керівників:
- Вероніка ЧЕРКАСОВА (Юрівський ЗЗСО), 9 клас, науковий керівник Черкасова Наталія Юріївна, секція «Англійська мова»;
- Катерина ІСКРА (Тулущанський ЗЗСО), 10 клас, науковий керівник Самусь Ірина Павлівна, секція «Українська література»;
- Дарʼя ГАЙДАМАКА (Тулущанський ЗЗСО), 10 клас, науковий керівник Захарієнко Людмила Вікторівна, секція «Англійська мова»;
- Юлія ПУШКАР (Соснівський ОК), 9 клас, науковий керівник Гудименко Тетяна Вікторівна, секція «Прикладна математика»;
- Даніїл ШКЛЯРЕНКО (Соснівський ОК), 9 клас, науковий керівник Сиволожський Василь Петрович, секція «Екологія»;
- Катерина ЗАЄЦЬ (Соснівський ОК), 9 клас, науковий керівник Хоменко Любов Петрівна, секція «Історія України».
 
Бажаємо учасникам цьогорічного конкурсу-захисту не зупинятися на досягнутому, рішучості та впевненої перемоги на обласному етапі!