Кожна дитина потребує піклування і доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності. Ці чинники впливають на здоровий розвиток дитини, формування її особистості, моральних та етичних норм.
 
18 січня 2022 року під головуванням заступника Попівського сільського голови Тетяни ШЕРУДИЛО проведено чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.
 
Усі питання порядку денного були попередньо ретельно вивчені відділом – Службою у справах дітей Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області.
 
Зокрема, розглянули питання про визначення способу участі у вихованні малолітньої дитини, про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, малолітній дитині та визначення тимчасового місця проживання у сім’ї родичів, розглянута конфліктна ситуація між опікуном та підопічним, обговорено питання про відібрання малолітніх дітей з родини, яка не виконує своїх батьківських обов’язків.
 
Інформувала по кожному із питань начальник відділу – Служби у справах дітей Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області Тетяна КОЛОМІЙЧЕНКО.
 
У ході засідання було заслухано заявників та членів комісії, які брали активну участь у обговоренні, висловлюючи власну думку.
 
З’ясовано факти і обставини по кожному питанню окремо, прийняті конструктивні рішення в інтересах дітей, які взяті на контроль до їх повного виконання.