Напередодні 103-ї річниці Дня Соборності України для учнівської молоді закладів освіти та культури Попівської сільської ради проведено низку інформаційних та пізнавальних заходів під гаслом «Ми – це Україна».
 
В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Про цю подію диспутували учні 5-11 класів разом з класними керівниками на виховних годинах та за круглими столами «В єдності – сила народу!», «Україна – разом і назавжди», «Державність, соборність, стабільність». Цікаві флешмоби, захоплюючі вікторини та патріотичні уроки сприяли відродженню паростків духовності у підростаючого покоління, пробудженню зацікавленості до історичного минулого і сучасності.
 
Учні Соснівського ОК та Шаповалівської філії організували патріотичну акцію «В єдності наша сила» - символ об'єднання Західної і Східної України, яке дає надію краще майбутнє нашої держави.
 
Працівники комунального закладу «Центр культури, дозвілля та спорту» провели ряд заходів, присвячених Дню Соборності України.
 
У закладах культури-філіях пройшли різноманітні інформаційно-просвітницькі заходи: акції, флешмоби, бесіди, вікторини, історичні та інформаційні години.
 
У бібліотеках-філіях оформлені книжкові виставки.
 
Проведені заходи, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.