Щороку, 27 січня, ми разом з усією світовою спільнотою вшановуємо пам'ять жертв Голокосту – мільйонів жінок, чоловіків і дітей, котрі загинули від рук нацистів у роки Другої світової війни. Масштаби цієї страшної трагедії шокують: на українських землях жертвами Голокосту стали сотні тисяч представників єврейського народу та інших національностей, а в найбільшому нацистському таборі смерті Аушвіц поблизу польського міста Освенцим мученицькою смертю загинуло близько 1,4 мільйона людей. Схиляємо голови у скорботі за навіки полеглими у безіменних могилах.
 
Все більше часу відділяє нас від тих страшних подій. Україна йде європейським шляхом. Ми будуємо наше суспільство на основі принципів демократії, гуманізму, толерантності та соціальної справедливості. У ньому немає і не повинно бути місця расовому насиллю та агресії.
 
Віддаючи данину пам’яті жертвам нацизму, закликаємо усіх людей до взаємної поваги та порозуміння. Зробимо все можливе, щоб найбільші суспільні цінності – свобода, гуманізм, мир та злагода – завжди панували у нашій громаді та країні.
 
З повагою
Анатолій БОЯРЧУК,
Попівський сільський голова,
депутатський корпус сільської ради
та старости старостинських округів