До Дня пам’яті Героїв Крут у бібліотеках-філіях Попівської громади проводяться тематичні заходи.
 
З метою поглиблення знань про героїчне минуле нашої країни бібліотекар Тулущанської сільської бібліотеки-філії Тетяна КИСИЛЬОВА для здобувачів освіти Тулущанського ЗЗСО I-III ст. провела відеоогляд «Згадаймо юність, що горіла в Крутах». Діти ознайомилися з трагічними подіями 29 січня 1918 року та висловили свої думки про подвиг юних героїв.
 
Працівники культури с.Кошари провели годину історичної правди «Юні герої – молоді серця». Під час заходу ведучі (Лідія ШЕРШАК та Валентина РУДЕНКО) наголосили, що бій під Крутами знаменував початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Присутні вшанували пам’ять молодих захисників, які поклали своє юне життя за волю та кращу долю України хвилиною мовчання.
 
У бібліотеках-філіях діють книжково-ілюстративні виставки: «Та тільки дзвоном в серці знову – Крути», «Крути – 1918: жертовність в ім’я України», «Вони хотіли жити у вільній країні», «Крути – наша пам’ять, наша історія», «Цвіт життя вони віддали Україні», «Під Крутами безсмертя здобули» та ін.
 
Серед представлених на виставці видань – книги «Крути. Січень 1918 року», «Бій під Крутами», «Героїка трагедії Крут», «За волю України!», «Україна, 1918: Хроніка», «Нариси історії Української революції 1917-1921 років», в які увійшли невідомі і маловідомі документи, матеріали, свідчення, спогади учасників бою під Крутами.
 
Користувачі центральної бібліотеки-філії під час огляду виставки-пам’яті «Юних душ нескорений політ» згадали трагічні події 1918 року та відзначили, що битва під Крутами – це одна з визначних сторінок історії України, про яку ми маємо пам’ятати! Це символ патріотизму і нескореного духу української нації!
 
Запрошуємо усіх бажаючих відвідати бібліотеки-філії Попівської громади та ознайомитися з представленими на виставках виданнями та документальними матеріалами.