Голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ під час апаратної наради представив директора новоствореної в області Агенції регіонального розвитку

«Сумська область ще донедавна залишалась однією із трьох-чотирьох в Україні, де не були створені до кінця 2021 року Агенції регіонального розвитку. Ми розуміємо, що агенція – це структура, яка має працювати над залученням інвестицій, створенням нових робочих місць, допомагати громадам готувати проекти, що фінансуються як за кошти державного бюджету, так і міжнародних фондів, – зазначив Дмитро Живицький. – Тому в кінці минулого року ми створили таку установу на Сумщині, а на початку цього року провели конкурс на керівника Агенції регіонального розвитку. У нас є переможець конкурсу – Григорій Миколайович СТАРИКОВ. Я його вітаю і бажаю успіхів на новій посаді».

Новообраний директор повідомив, що основне завдання агенції полягає в тому, щоб об’єднати зусилля державного, приватного та громадського сектору у сфері впровадження державної регіональної політики. Також це інструмент залучення державних та недержавних коштів на розвиткові проекти.

«На Сумщині засновниками АРР є облдержадміністрація, обласна рада, співзасновниками – Сумський національний аграрний університет, Сумський державний університет, Сумська торгово-промислова палата, Сумський державний педагогічний університет ім. А.С.Макаренка. Доведено, що такий баланс ключових гравців регіонального розвитку є найбільш ефективним. Також Агенція регіонального розвитку може розширюватись за рахунок асоціацій громад тощо», – говорив Григорій Стариков.

Перший заступник голови облдержадміністрації Тарас САВЧЕНКО звернувся до громад: «Ми розраховуємо на активну співпрацю. Якщо у вас є свої ідеї, будь ласка, комунікуйте із Григорієм Миколайовичем, з облдержадміністрацією. Такий ресурс, як Агенція регіонального розвитку має на Сумщині використовуватися максимально ефективно».