Цьогорічна реєстрація для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року триватиме з 1 лютого до 9 березня. Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів для проходження ДПА у формі ЗНО до 1 березня 2022 року.
 
Додатковий період реєстрації для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання триватиме упродовж 5 – 17 травня включно.
 
Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 5 травня 2021 року № 498 кожен зареєстрований учасник має право за рахунок коштів державного бюджету пройти тести щонайбільше з п’яти навчальних предметів.
 
Щоб зареєструватися для участі в ЗНО потрібно правильно обрати категорію, створити й заповнити реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватися», розміщеного на веб-сайті УЦОЯО у рубриці «ЗНО/ДПА», підготувати комплект реєстраційних документів і подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти.
 
❗ Звертаємо увагу на те, що комплект реєстраційних документів має містити:
 
◾️ оформлену реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватися»;
 
◾️ засвідчену власноруч копію паспорта громадянина України;
 
◾️ засвідчену власноруч копію документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років);
 
◾️ за потреби інші документи (медичний висновок про створення особливих умов для проходження ЗНО, копію документа про зміну імені/прізвища, копію нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих іноземною мовою для реєстрації).