З метою збереження та популяризації нематеріальної культурної спадщини регіону Сумським обласним науково-методичним центром культури і мистецтв був започаткований проєкт «Сумщина гастрономічна: традиційна кухня регіону».
 
До проєкту долучилися й працівники культури Попівської громади, які поділилися 12-ма рецептами старовинних страв з місцевим колоритом.
 
➡️ За презентацію технології приготування страв дипломами нагороджені учасники проєкту:
 
☑️ Наталія Стеценко, с. Карабутове («Лемішка», «Товчанка»);
☑️ Лідія Шершак, с. Кошари («Борщ із сушеними грушами», «Вареники з надзвичайною начинкою»);
☑️ Валентина Фролова, с. Сарнавщина («Вергуни»);
☑️ Олена Радченко, с. Соснівка («Пиріжки з квасолею по-соснівськи»);
☑️ Марія Гурін, Ганна Дмитренко, с. Великий Самбір («Рибна юшка по-великосамбірськи»);
☑️ Інна Жмуд, Тетяна Новак, с. Дептівка («Вергуни», «Вареники по-дептівськи»);
☑️ Тетяна Іржавська, Тетяна Петренко, с.Пекарі («Пекарівські житні пампушки»);
☑️ Ірина Шевченко, Тетяна Опрофат, с. Попівка («Борщ з квасом із червоного та цукрового буряка»);
☑️ Віра Кривунь, Олена Іскра, с. Тулушка («Деруни по-тулущанськи»).
 
🎉 Вітаємо учасників обласного проєкту з почесними нагородами!