Держави-члени G7 оприлюднили детальні пріоритети роботи своєї групи щодо реалізації реформ в Україні на 2022 рік. Йдеться і про те, що в переліку пріоритетів є триваюча відданість децентралізації, в тому числі вдосконалення виборчого кодексу. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час форуму «Пріоритети законодавчого порядку денного 2022: децентралізація».
 
💬 «Сьогодні посли країн “Великої сімки” опублікували детальні пріоритети щодо реформ в Україні на 2022 рік. Нам приємно, що серед пріоритетів ми бачимо підтримку в частині розбудови ефективного управління, зокрема триваючій відданості децентралізації. Отже, світова спільнота продовжує активно підтримувати цю реформу і сьогоднішній Форум є прикладом такої підтримки. Наше завдання — укріпити всі попередні досягнення та зберегти довіру до децентралізації», — наголосив В’ячеслав Негода.
 
Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначав, що внесення змін до Конституції України забезпечить невідворотність реформи з децентралізації повноважень виконавчої влади. У результаті жителі громад стануть кінцевими бенефіціарами реформи.