Дата виведення радянських військ з Афганістану – 15 лютого – стала днем ушанування всіх учасників бойових дій на території інших держав.
 
Сьогодні ми віддаємо данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців та воїнів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу.
 
Ця дата вибрана не випадково: 15 лютого 1989 року завершилась радянська військова інтервенція в Афганістані. Через горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а більше 3 тисяч – не повернулися до своїх домівок.
 
З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України.
 
Ми низько схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинув та з вдячністю звертаємося до героїв сьогодення: висловлюємо слова щирої подяки за міцну державницьку позицію, за прагнення ціною власного життя і здоров’я зберегти Батьківщину та побудувати сильну європейську країну.
 
Бажаю вам, щоб біль війни назавжди залишився у минулому, щоб ваше життя було наповнене щастям, добробутом та успіхом, а на українську землю повернувся мир і благополуччя.