Попівська сільська рада оголошує МАРАФОН ПОВАГИ з нагоди 33-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану та Дня ушанування учасників бойових дій на території інших держав 👇
 
📌 Секретар ради Валентина МАЛІГОН та заступниця сільського голови Ірина КЛІГУНОВА взяли участь в урочистому мітингу, що відбувся біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам з нагоди 33-ї річниці виведення обмеженого контингенту військ.
Посадовиці разом з громадськістю ушанували світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя та поклали квіти до пам’ятного знаку героям, воїнам-інтернаціоналістам.
 
📌 У селі Шевченкове за участі старости Миколи СТУПАКА, детупата сільської ради Сергія КРАВЦЯ, працівників культури і бібліотеки, рідного брата воїна-інтернаціоналіста Олександра МАКСИМОВИЧА, відбулося покладання квітів до пам'ятного каменю та могили загиблого земляка. Присутні також ушанували пам'ять про нього хвилиною мовчання.
 
📌 За доброю щорічною традицією у Дептівському старостинському окрузі вітали воїна-афганця Володимира Івановича МАРУШКО. Староста Віктор НОВАК та підприємець Микола СКИБА висловили йому вдячність за незбориму силу духу та героїзм.
Також дептівчани ушанували пам’ять земляка НАЗАРЕНКА Віктора Яковича, який загинув 24 лютого 1983 року, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок у Афганістані, покладанням квітів до його могили.
 
📌 До дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав учні Великосамбірського ЗЗСО провели трудовий десант по прибиранню території біля пам’ятника воїну-афганцю Сергію Івановичу ВОЛКОВУ. 15 лютого учнівський та педагогічний колектив привітали учасників бойових дій Михайла Романовича ШИМКОВА та Миколу Володимировича ШЕВЧЕНКА. Тим, хто пройшов війну і повернувся додому побажали міцного здоров’я, належної уваги і пошани, довгих років життя на мирній землі.
 
📌 У Юрівському ЗЗСО відбулися години пам'яті «Афган описаний у серці», «Крізь пекло афганської війни», «Неоголошена війна». Учні та вчителі згадали своїх земляків, які героїчно виконували свій інтернаціональний обов'язок.
 
📌 Учні Тулущанського ЗЗСО гостинно зустрічали співвітчизника Юрія Павловича ГАЙДАМАКУ, який поділився своїми спогадами про події в Афганістані, що назавжди залишаться в пам'яті українського народу та будуть прикладом для молодого покоління.
 
📌 У с. Гути біля пам'ятної дошки загиблого воїна-інтернаціоналіста Володимира КИЧІ відбувся мітинг-реквієм "Час і досі не загоїв рани". Віддати шану загиблому прийшли сільський староста Ігор НОВІКОВ, рідні, друзі та односельці. Хвилиною мовчання та покладанням квітів біля пам'ятної дошки та на могилі ушанували пам'ять воїна та ще одного померлого в мирний час афганця - Василя ОВОДА.
 
📌 З метою ознайомлення учнів з трагічною сторінкою нашої історії, виховання патріотичних почуттів, поваги до подвигу односельчан в Опорному закладі освіти "Попівський ЗЗСО І-ІІІ ст." для учнів проведено урок-реквієм "Чужа війна-український рахунок", де спогадами про війну поділився онук попівчанина-афганця Юрія МАЛЮТИ, учень 8 класу Нікіта ЖАЛОВ.
Діти з цікавістю слухали про історичні події афганської війни та ушанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання.
Шкільним бібліотекарем була організована виставка-реквієм у музеї історії села "Афганістан. Історія та пам'ять".
 
📌 Працівники КЗ "Центр культури, дозвілля та спорту" долучилися до МАРАФОНУ ПОВАГИ з нагоди Дня ушанування учасників бойових дій на території інших держав організованого Попівською сільською радою. До вашої уваги відеопроєкт «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя» (Попівський СБК-філія); відеоролики Олександра Челишева, «Материнська доля» (Попівський СБК-філія); Олексія Шишняка, «Чорні лелеки» (Шаповалівський СБК-філія); Віктора Білевщука, «Афганська дружба» (Дептівський СБК-філія); В’ячеслава Спаського, «Чорний тюльпан» (Юрівський СБК-філія); вірш Ольги Стасюк «Афган» (читає Ірина Слизька, центральна бібліотека-філія). Більше інформації на сторінці https://www.facebook.com/kzckdspsr